Certifiering Check RedCertifiering Check YellowCertifiering Check Green

CertifieradSajt.se

Riktlinjer för certifierade sajter

Meny

Hur blir jag certifierad?

Här på certifieradsajt.se hittar du endast rekommendationer för vad som bör ingå på en webbplats för att den ska uppfylla de krav en certifiering innebär.

Det finns ett flertal företag som kvalitetssäkrar/certifierar din webbplats. Några av de som är mest kända är Trygg ehandel och Rådet för E-handelscertifiering. Dessa aktörer verkar inom ehandelssegmentet. Utöver dessa så verkar Bitos som en mer övergripande organisation med certifieringar inom ett flertal ämnesområden. Du kan läsa mer om hur du certifierar din sajt på deras webbplatser nedan.

Certifiera din sajt hos Trygg e-handel Certifiera din sajt hos BitosCertifiera din sajt hos Rådet för E-handel

Certifiering – E-handel

Certifiering E-handelEn certifiering av en e-handelssajt är mer komplicerat än vad man först kan tänka sig. Detta beror till stor del på mångfalden av områden som berörs av e-handel. Kort sagt kan man säga att ju mer komplicerad produkten eller tjänsten är desto fler kriterier gäller för att uppfylla en godkänd certifiering.

Även produktens hälso- och säkerhetsaspekter har en betydande del i certifieringens omfång. Oavsett produkt så bör följande kriterier användas i bedömningen:

  • Tydlig avsändare – Har företaget en fysisk adress? Finns det en kundmottagning som kan ta emot eventuella klagomål eller frågor?
  • Godkända betallösningar – Är de betallösningar som erbjuds från välkända leverantörer? Görs det dagliga kontroller på sidans betalningslösning?
  • Personlig support – Erbjuder företaget personlig support eller är det endast mail som gäller? Är supporten öppen även på helgen?
  • Tydliga riktlinjer för returer och reklamationer – Har företaget en policy för returer och reklamationer? Hur går man tillväga om oturen är framme?
  • Tydliga priser – Är totalpriset angivet eller tillkommer det några dolda avgifter? Ingår frakt i priset?

Följande webbplatser uppfyller våra riktlinjer enligt ovan:
– Elektronik, www.dustin.se
Skor, www.sneakersnstuff.se
DVD skivor, www.discshop.se
Linser på nätet, www.lensesonly.se
Glasögon på internet, www.eoe-glasses.com

Följande webbplatser är under utvärdering:
– Bildelar, www.skruvat.se
– Mode, www.twisttango.se
Allt om hemsidor, webbdesigna.se