Certifiering Check RedCertifiering Check YellowCertifiering Check Green

CertifieradSajt.se

Riktlinjer för certifierade sajter

Meny

Hur blir jag certifierad?

Här på certifieradsajt.se hittar du endast rekommendationer för vad som bör ingå på en webbplats för att den ska uppfylla de krav en certifiering innebär.

Det finns ett flertal företag som kvalitetssäkrar/certifierar din webbplats. Några av de som är mest kända är Trygg ehandel och Rådet för E-handelscertifiering. Dessa aktörer verkar inom ehandelssegmentet. Utöver dessa så verkar Bitos som en mer övergripande organisation med certifieringar inom ett flertal ämnesområden. Du kan läsa mer om hur du certifierar din sajt på deras webbplatser nedan.

Certifiera din sajt hos Trygg e-handel Certifiera din sajt hos BitosCertifiera din sajt hos Rådet för E-handel

Certifiering – Finans

Certifiering FinansEn certifiering av en finansiell webbplats bygger på ett antal hörnstenar där säkerhet och transparens är två av de tyngre kriterierna. Förutom dessa är även kraven på tydlig avsändare, opartiskhet (i de fall detta är möjligt), kontroll av tredje part, tillförlitliga källangivelser etc. högt satta. Utan att uppfylla dessa krav är det oerhört svårt att upprätthålla en finansiell tjänst besökaren kan lita på.

Många finansiella tjänster lyder även under Finansinspektionen (FI). De övervakar företagen på finansmarknaden och arbetar för att det finansiella systemet ska fungera väl med stabila företag och ett gott konsumentskydd.

Då det oftast är stora summor pengar i omlopp i den finansiella sektorn så ställer detta höga krav på de berörda företagen att hålla en hög tillförlitlighet och säkerhet för dig som konsument. Finansinspektionen håller alltid ett vakande öga på de finansiella aktörerna men då du använder dig av ovan nämnda tjänster så ställs det även höga krav på dig som användare i och med de risker som förekommer i den finansiella sektorn.

Följande webbplatser uppfyller våra riktlinjer enligt ovan:
Pension, www.pensionsspara.se
Aktiehandel, www.nordnet.se
– Bank, www.handelsbanken.se
Billiga lån, Billigalån.nu

Följande webbplatser är under utvärdering:
– Pension, www.minpension.se
– Bank, www.bank2.se
– Aktiehandel, www.avanza.se