Certifiering Check RedCertifiering Check YellowCertifiering Check Green

CertifieradSajt.se

Riktlinjer för certifierade sajter

Meny

Hur blir jag certifierad?

Här på certifieradsajt.se hittar du endast rekommendationer för vad som bör ingå på en webbplats för att den ska uppfylla de krav en certifiering innebär.

Det finns ett flertal företag som kvalitetssäkrar/certifierar din webbplats. Några av de som är mest kända är Trygg ehandel och Rådet för E-handelscertifiering. Dessa aktörer verkar inom ehandelssegmentet. Utöver dessa så verkar Bitos som en mer övergripande organisation med certifieringar inom ett flertal ämnesområden. Du kan läsa mer om hur du certifierar din sajt på deras webbplatser nedan.

Certifiera din sajt hos Trygg e-handel Certifiera din sajt hos BitosCertifiera din sajt hos Rådet för E-handel

Certifiering – Medicin

Certifiering MedicinMedicin, hälsovårdsprodukter, linser, kosttillskott, bantningsmedel är bara några exempel på produkter som faller in under denna kategori. Beroende på produkternas medicinska art så gäller olika typer av krav för att erhålla en certifiering. I och med apotekens avreglering har även denna sektor blivit mer beroende av kontroll och kvalitetssäkring.

I USA har man kommit långt när det gäller att försöka upprätthålla en hög kvalitativ nivå på den medicinska informationen som förmedlas via olika webbplatser. Health On the Net Foundation (HON) certifierar sajter inom det medicinska segmentet och ger i och med sin certifiering konsumenten en bekräftelse på att webbplatsens innehåll håller en hög nivå inom sitt ämnesområde.

Då medicinska produkter är något som du till 99% använder på eller i din kropp, så ställer detta höga krav på dig som konsument. I och med den avreglering som skett inom apoteksområdet behöver du som användare vara mer granskande och ifrågasättande när du använder dig av alla de nya tjänster som dyker upp inom detta område.

Följande webbplatser uppfyller våra riktlinjer enligt ovan:
Allmänvård, www.1177.se
Allmänvård, www.netdoktor.se
Kiropraktor Stockholm, www.optimalrehab.se

Följande webbplatser är under utvärdering:
Apotek online, www.apotekslistan.se
Aktiv syn, www.aktivsyn.se
– Hälsovård, www.topformula.se