Certifiering Check RedCertifiering Check YellowCertifiering Check Green

CertifieradSajt.se

Riktlinjer för certifierade sajter

Meny

Hur blir jag certifierad?

Här på certifieradsajt.se hittar du endast rekommendationer för vad som bör ingå på en webbplats för att den ska uppfylla de krav en certifiering innebär.

Det finns ett flertal företag som kvalitetssäkrar/certifierar din webbplats. Några av de som är mest kända är Trygg ehandel och Rådet för E-handelscertifiering. Dessa aktörer verkar inom ehandelssegmentet. Utöver dessa så verkar Bitos som en mer övergripande organisation med certifieringar inom ett flertal ämnesområden. Du kan läsa mer om hur du certifierar din sajt på deras webbplatser nedan.

Certifiera din sajt hos Trygg e-handel Certifiera din sajt hos BitosCertifiera din sajt hos Rådet för E-handel

Certifiering – Spel / Lotteri

Certifiering SpelAktörer inom spel och lotteri segmenten har väldigt höga krav på sig gällande transaktionslösningar och funktioner för att förhindra otillåtna aktiviteter och rent fusk. En klar och tydlig avsändare är även det ett krav för att få bedriva denna typ av verksamhet. När det gäller spelsegmentet så finns det även en hel del krav från lotteriinspektionen som måste uppfyllas, mer om dessa krav kan du läsa om på lotteriinspektionens webbplats.

Då spel och lotterier på nätet oftast är kopplade till någon typ av pengatransaktion innebär detta även att det ställs högre krav på dig som användare. Hantering av lösenord, kontokort etc. måste skötas på absolut bästa sätt för att förhindra intrång och identitetsstölder.

Följande webbplatser uppfyller våra riktlinjer enligt ovan:
Spel, www.svenskaspel.se
Lotteri, www.miljonlotteriet.se

Följande webbplatser är under utvärdering:
– Poker, www.pokercasinoguide.se
– Pokerguide, www.pokerspel.org